RIJEČI DOBRODOŠLICE 

Poštovane kolegice i kolege,

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na III Kongres psihijatara Bosne i Hercegovine koji će biti održan u Tuzli 12. -14. oktobra/listopada 2012. godine. Ovo će biti dobra prilika da psihijatri i drugi stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja, psihijatrije, neuropsihijatrije i neuroznanosti iz Bosne i Hercegovine, regiona, kao i iz ostalih dijelova Evrope i svijeta, razmijeneiskustva i aktuelne informacije iz ove oblasti medicine. Nadamo se da će nam tema kongresa “Psihijatrija između fenomenologije i neuroznanosti” dati mogućnosti da diskutujemo o mnogim temama vezanim za stručne i znanstvene dileme, mjestu i ulozi psihijatrije kako u medicini tako i u društvu uopće, te humanističkom i personaliziranom pristupu osobama koje imaju probleme mentalnog zdravlja u svjetlu savremenih saznanja o psihičkim poremećajima i poremećajima ponašanja. Cilj Kongresa je da se prezentiraju rezultati najnovijih istraživanja, prikažu najsvježija iskustva iz prakse i otvore novi putevi za integraciju različitih pristupa i terapijskih procedura kako bi Kongres bio podsticaj za nova pregnuća i postignuća u našem svakodnevnom radu za dobrobit pacijenata i društvene zajednice u cjelini.

Tuzla je središte Tuzlanskog kantona, grad soli, kulturni, univerzitetski i ekonomski centar, prepoznatljiv po multinacionalnoj i multikulturalnoj toleranciji, tradicionalno dobar i pažljiv domaćin.

Radujemo se vašem dolasku i ugodnom druženju u Tuzli i iskreno želimo da sa ovog skupa ponesete lijepe uspomene i nova iskustva.

Dobro došli!


Predsjednik Udruženja/Udruge psihijatara u Bosni i Hercegovini

Prof. dr. Izet Pajević