IN MEMORIAM – Академик Слободан Лога

Удружење психијатара у Босни и Херцеговини обавјештава психијатре и босанскохерцеговачку јавност да је 04.12.2021.године у Сарајеву академик Слободан Лога, један од оснивача и почасни члан нашег Удружења. Покојни академик Слободан Лога био је истакнути психијатар, професор емеритус Медицинског факултета Универзитета у Сарајеву и редовни члан Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине.

Слободан Лога рођен је 1936. године у Дрвару. Школовање је обавио у Сарајеву, Прагу и Лондону. Предавао је на више универзитета у Босни и Херцеговини, Југославији, Европи, Азији и Сједињеним Америчким Државама.

Аутор и коаутор је бројних публикованих радова и књига, писаних углавном у домену клиничке психијатрије и психофармакологије. Дио радова објавио је и на неколико свјетских језика. На бројним међународним научним и стручним скуповима излагао је своја истраживања. Учествовао је у више од 50 пројеката као главни координатор. Један је од најцитиранијих истраживача у Босни и Херцеговини и члан је Европске академије наука и умјетности од 2011.године. За дописног члана Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине изабран је 1995., а за редовног 2005. године.

Осим врло значајне и веома успјешне научне и стручне каријере, оно што га је посебно красило била је људскост и несебичност да са задовољством своје знање и умијеће преноси на нас млађе колеге међу којима је био веома цијењен, популаран и омиљен.

Сахрана драгог нам учитеља, професора и академика ће бити обављена у понедељак, 06.12.2021. године у 14:30 сати испред атеистичке капеле на Градском гробљу Баре у Сарајеву.

Због пандемије COVID-19 комеморативна сједница поводом смрти академика Слободана Логе биће одгођена док се за њено одржавање не створе повољни епидемиолошки услови.

Удружење психијатара у Босни и Херцеговини упућује изразе најдубљег и најискренијег саучешћа породици, родбини, сарадницима и пријатељима.

Предсједник Удружења психијатара у Босни и Херцеговини

                                     Проф. др.сц. Драган Бабић, др. мед.

                                    спец. неуропсихијатар